China, noi reguli pentru cei care cumpără un telefon mobil: recunoașterea facială obligatorie

Recunoașterea facială obligatorie pentru oricine înregistrează un nou contract de telefonie mobilă. Acesta  este noul regulament, anunțat în septembrie și funcțional în zilele următoare, cu care guvernul chinez susține că „protejează drepturile și interesele legitime ale cetățenilor în cyberspațiu”. În realitate, intenția este de a verifica sutele de milioane de utilizatori care folosesc internetul în China tocmai prin telefoanele lor mobile.

Atunci când înregistrează noi contracte de telefonie mobilă, persoanele sunt deja obligate să-și arate cartea de identitate națională (așa cum este necesar în multe țări) și să își facă o fotografie. Însă acum vor avea și chipurile scanate pentru a verifica dacă acestea sunt o potrivire adevărată cu datele furnizate.

Citește și Și-a opărit fiul sub dușul fierbinte: ”A luat note rele la școală”

Noul regulament a fost definit de Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației  o modalitate de a se asigura că guvernul poate identifica toți utilizatorii de telefoane mobile. Majoritatea oamenilor accesează internetul prin intermediul telefoanelor lor mobile, iar autoritățile din Beijing au încercat întotdeauna să aplice reguli pentru a se asigura că toți cei care navighează o fac cu identitățile lor reale.

Cu recunoașterea facială acest lucru este posibil, dar mulți sunt îngrijorați. De fapt, unul dintre motivele principale este de a putea urmări mai bine populația. „Este un mod  – explică Jeffrey Ding, un cercetător chinez de inteligență artificială la Universitatea Oxford – de a încerca să țină toată lumea sub control, sau cel puțin aceasta este intenția”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.