China, magnatul Lai Xiaomin condamnat la moarte pentru mită

Lai Xiaomin, fost președinte  al Huarong Asset Management din China, una dintre cele mai mari companii de administrare a activelor controlate din China, a fost condamnat la moarte pentru „corupție și bigamie”.

Sumele au fost „extrem de mari, circumstanțele deosebit de grave și cu o intenție extrem de dăunătoare”, a declarat un tribunal din Tianjin în pronunțarea sentinței. Xiaomin a fost găsit vinovat că a primit mită în valoare de 1,79 miliarde de yuani (277 milioane de dolari) între 2008 și 2018, potrivit Tribunalului Local din Tianjin. Toate bunurile sale personale vor fi confiscate.

Citește și Iran cere un alt mandat de arestare pentru Trump pentru moartea lui Soleimani

Xiaomin a fost arestat în 2018 și a fost găsit în posesia unui număr mare de proprietăți, ceasuri de lux, automobile, obiecte de artă și colecții prețioase.

Autoritățile chineze adoptă o poziție din ce în ce mai dură în ceea ce privește nelegiuirea corporativă, extinzând lupta împotriva corupției în consiliul de administrație al națiunii, desfășurată de președintele Xi Jinping pe parcursul mandatului său de opt ani.

Peste 1 milion de oficiali guvernamentali au fost urmăriți în justiție în campania anti-corupție a lui Xiaomin, a raportat anterior People’s Daily.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu http://en.people.cn/
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.