China ar putea să interzică curând consumul de carne de câine și pisică

China se pregătește să interzică carnea de câine și pisică: ar fi o consecință directă a epidemiei de coronavirus iar orașul Shenzen ar putea deveni primul oraș care a implementat ordinul emis luni de Adunarea Națională a Poporului Chinez care restricționează comerțul de animale sălbatice. Prin urmare, până la sfârșitul anului, carnea de pisică și câine ar putea dispărea de pe piețele chineze. Interzicerea vine după ce unele studii au dat vina de izbucnirea epidemiei pe carnea de animale vândută în Wuhan, provincia Hubei.

Cu toate acestea, mai mult decât urgența Sars-Cov-2, ordonanța se concentrează mai mult pe un factor cultural. ” Shenzhen ar putea să facă acest lucru, deoarece este un oraș progresiv din multe puncte de vedere ” , a declarat Deborah Cao, o profesoară expertă în protecția animalelor din China, pentru ziarul britanic The Guardian. Consumul de carne de câine și pisică este frecvent mai ales în provincia Guangdong, în nord-estul țării: nu este o practică populară în toată China și, într-adevăr, a devenit din ce în ce mai criticată odată cu trecerea timpului.

Citește și Video dezgustător : un chinez mănâncă pui de șoareci vii cu o pereche de bețisoare

Ordonanța nu este încă finală: dacă va fi aprobată, carnea altor animale sălbatice ar putea fi inclusă și pe lista alimentelor interzise pe parcursul anului. Oricine nu respectă ordonanța s-ar putea confrunta cu amenzi de până la 25 de mii de euro.

Se estimează că în fiecare an câteva milioane de câini sunt uciși în China. Marea majoritate sunt câini vagabonzi sau animale de companie furate din casele oamenilor. Grupuri de activiști pentru drepturile animalelor și asociații pentru protecția animalelor au luptat mult timp împotriva sacrificării câinilor și pisicilor, iar bătăliile lor ar putea vedea astăzi o victorie.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.