China a umplut un depozit de deșeuri imens cu 25 de ani înainte

A fost deschis în 1994 cu scopul de a rămâne activ până în 2044, dar în ultimii ani acolectat atât de multe deșeuri încât a atins deja capacitatea maximă.

Săptămâna trecută, autoritățile responsabile pentru depozitul de deșeuri Jiangcungou, una dintre cele mai mari din China, au anunțat închiderea fabricii cu 25 de ani mai devreme decât era planificat. Depozitul, situat în nord-vestul orașului Xi’an, în provincia Shaanxi, acoperă 700 de mii de metri pătrați, are o adâncime de 150 de metri și poate conține mai mult de 34 de milioane de metri cubi de deșeuri.

 

Depozitul a fost deschis în 1994 cu scopul de a rămâne activ până în 2044. În medie, ar fi putut colecta 2.500 de tone de deșeuri pe zi, dar în ultimii ani a ajuns să primească mai mult de 10.000 de tone pe zi, făcând astfel să ajungă la maximum. capacitate cu mulți ani înainte.

Este în viață, dar au declarat-o moartă și i-au revocat cardul de sănătate: riscă să moară fără medicamente

 

Depozitul a fost singura instalație de eliminare din orașul Xi’an, care are peste 8 milioane de locuitori, și un incinerator a fost deschis pentru a-l înlocui luna trecută. Cel puțin alte patru incineratoare vor fi deschise până în 2020: aceste centrale vor putea prelucra peste 12 mii de tone de deșeuri pe zi, potrivit televiziunii de stat chineze CCTV . Depozitul va fi acoperit și va fi deschis un altul.  

 

Într-o țară care produce aproximativ 215 milioane tone de deșeuri municipale pe an, conform unei statistici din 2017, găsirea de noi soluții pentru a le elimina și produce mai puțin este o problemă din ce în ce mai acută: din acest motiv intenția guvernului este aceea de până în 2020, 35% din toate deșeurile menajere din marile orașe sunt reciclate. Pentru a reduce prezența deșeurilor pe propriul său teritoriu, în 2017, China a decis să reducă importurile de deșeuri de plastic și hârtie din străinătate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.