China a identificat pneumonia virală făcând parte din aceeași tulpină de virus SARS

China a identificat cauza misterioasei pneumonii virale care a avut un exoplodat la Wuhan infectând 59 de persoane până la sfârșitul lui decembrie, majoritatea fiind conectate la o piață de pește și vânat. Oamenii de știință au spus că este un virus din aceeași familie care a provocat epidemia Sars (sindrom respirator sever acut), a informat televiziunea CCTV de stat.

Citește și Alertă medicală! O epidemie misterioasă face ravagii în China

În 2003, oficialii chinezi au acoperit un focar de Sars după ce mai multe persoane au murit  și zvonurile au obligat guvernul să dezvăluie epidemia. Boala s-a răspândit rapid în alte orașe și țări în 2003. Peste 8.000 de persoane au fost infectate și 775 au murit.

Pericolul declanşării unei epidemii în cazul unor astfel de viruşi neobişnuiţi este mult mai mare decât în cazul celor cu care sutem de multă vreme obişnuiţi şi pentru care există pe piaţă antibiotice eficiente. SARS este fără îndoială una dintre cele mai periculoase boli infecţioase din ultimii ani, a cărei evoluţie este de regulă letală.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.