China a clonat primul câine polițist: se numește Kunxun

 China depășește din nou granițele eticii. La câteva luni după anunțarea nașterii primilor copii modificați genetic, animalele revin din nou în scenă. Da, deoarece forțele de ordine chineze vor putea în curând să conta pe un grup de câini de poliție clonați. Acestă clonație promite să fie o adevărată revoluție, subliniază Le Monde, se numește Kunxun și are aproape trei luni.

 

După oaia Dolly, chinezii fac loc pentru noii polițiști cu patru picioare.

Kunxun este o rasă feminină Kumming, o rudă îndepărtată a câinelui de lup. Ea a fost clonată din Huahuangma, un câine de poliție de primă clasă.  “Sherlck Holmes” de câini de poliție a  rezolvat zeci de cazuri complicate datorită nasului său.

Micuța Evie, a murit de meningită la doar 4 ani: inima ei salvează un alt copil

Rezultatul este mai mult decât surprinzător. Kunxun, a cărui clonare nu a întâmpinat probleme, este destinată să opereze în provincia Yunnan. Clona canină a sosit recent în centrul în care va urma cursul de bază. La șase luni, va începe o sesiune de formare de trei până la cinci luni. În acest timp Kunxun va învăța să miroase droguri și alte activități similare. În cele din urmă, după zece luni, ea va fi pregătită să coboare pe teren împreună cu colegii săi umani.

Câinii de poliție sunt foarte folositori în poliție.

 

În China, ei sunt obișnuiți să controleze frontierele, să găsească infractori, să descopere  droguri și să urmărească piste valoroase pentru rezolvarea cazurilor. Problema este că având câini de calitate este costisitor, atât în ​​bani, cât și în timpul investit în pregătirea animalelor.

 

Poliția de la Beijing a estimat că aproximativ 35% din câini sunt considerați necorespunzători acțiunii. Cifra este înfricoșătoare, având în vedere că formarea unui singur câine de poliție costă în jur de 66.235 de euro. Și nu toți reușesc să treacă examenele de admitere.

 

Cu ajutorul clonării, oamenii de știință speră să pregătească mai mulți câini de calitate, menținând în același timp costurile scăzute. Dacă experimentul lui Kunxun are succes, China este gata să testeze noi încrucișări. Cu toate acestea, clonarea speciilor animale – cu atât mai mult a ființelor umane – este un subiect tabu.

Îi moare fetița la doar 8 zile de la naștere, tatăl plătește un tort unui copil necunoscut

În schimb, oamenii de știință chinezi consideră că este o tehnică utilă în diverse scopuri. Există deja cei care vorbesc despre extinderea clonării și în domeniul agriculturii și cercetării medicale.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.