China a blocat postul de televiziune BBC World News pentru că a „încălcat grav” regulile de informare ale țării

În China, autoritatea de reglementare a informațiilor a interzis difuzarea programelor TV BBC World News în țară. Potrivit agenției, modul în care BBC a raportat pandemia de coronavirus și persecuția minorității etnice a uigurilor ar fi „încălcat grav” regulile de informare stabilite în țară. BBC nu ar fi respectat „condiția prealabilă pentru ca știrile să fie adevărate și corecte” și că „nu dăunează intereselor naționale chineze”.

BBC a comentat decizia spunând că a fost dezamăgită și a declarat că radiodifuzorul este recunoscut în întreaga lume ca fiind unul dintre cele mai autorizate mass-media și că funcționează „imparțial, fără teamă sau favoare”.

Citește și Amoeba, parazitul care mănâca creierul, face victime

Ministrul britanic de externe, Dominic Raab, a numit decizia chineză „o limitare inacceptabilă a libertății presei” și că „acest ultim pas va afecta doar reputația Chinei în ochii lumii”.

Decizia Chinei vine după cea a Ofcom, organismul britanic care se ocupă de reglementarea comunicării, care săptămâna trecută a suspendat licența postului de televiziune CGTN , care face parte din televiziunea de stat chineză CCTV , pentru difuzare în Marea Britanie. Decizia Ofcom a venit după descoperirea că licența CGTN era deținută ilegal de un alt grup, Star China Media Ltd.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.