China: 12 mineri blocați de o săptămână în subteran sunt încă în viață: ”Nu încetați să ne căutați ”

Minerii care au rămas blocați într-o mină de aur din Shandong, nord-estul Chinei, sunt încă în viață și au reușit să trimită un mesaj afară. „Nu încetați să ne căutați”, se arată într-o notă trimisă salvatorilor la șapte zile după explozia care, pe 10 ianuarie, a deteriorat sistemul de ieșire și comunicare a minei.

În realitate, doar 12 din cei 22 de mineri dispăruți scriu și încă nu există știri despre alți 10 de muncitori. “Suntem cu toții epuizați și avem nevoie urgentă de medicamente. Atâta timp cât căutările nu se vor opri, vom avea o speranță”.

Salvatorii au primit biletul printr-un canal săpat între suprafață și tunelul în care se aflau, un canal folosit pentru trimiterea alimentelor bărbaților prinși sub pământ. Situația este dificilă: tunelurile sunt umplute cu fum din cauza ventilației slabe, minerii scriu și sunt supuși inundațiilor. În ultimele ore, salvatorii au reușit să stabilească o linie telefonică cu bărbații prinși în mină, iar primul apel a fost efectuat.

Citește și Fost polițist penitenciar și ucis iubita minoră: „I-a tăiat capul și l-a aruncat în grădină”

Aproape 450 de oameni au fost distribuiți în 14 echipe lucrează pentru a salva minerii din Qixia. Incidentul a provocat multe controverse în China: compania care administrează mina, Shandong Wucailong Investment Company, a fost puternic criticată pentru întârzierea de treizeci de ore în raportarea incidentulu.

Secretarul local al Partidului Comunist, Yao Xiuxia și primarul din Qixia, Zhu Tao, au fost demiși din funcții vinerea trecută pentru rolul lor în raportarea tardivă a incidentului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.