Chile, gloanțe de cauciuc și violență împotriva protestatarilor: 200 de persoane riscă să-și piardă vederea

În Chile, manifestațiile și protestele împotriva inegalităților sociale și economice nu se opresc iar bilanțul victimelor de represiune devine din ce în ce mai grav în fiecare zi. În trei săptămâni, au murit 23 de persoane, dintre care 5 de mâna mâna armatei și poliției chemați de președintele Sebastián Piñera să restabilească ordinea.

Numărul protestatarilor care au fost loviți în ochi de gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene de forțele de securitate este, de asemenea, îngrijorător. Raportul prezentat de Institutul Național pentru Drepturile Omului din Chile (Indh) vorbește despre 177 de persoane cu leziuni oculare grave. Dintre aceștia, cel puțin 26 au pierdut complet vederea unui ochi, potrivit unității de oftalmologie a spitalului

Un preot acuzat de pedofilie a fost ucis în Franța cu un crucifix în gât

Salvador din Santiago, capitala Chiliei.”Lunea trecută – a spus medicul Mauricio Lopez – am avut 10 persoane cu acest tip de leziune într-o oră”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.