Chiasmodon niger, peștele din adâncuri care reușește să înghită o pradă chiar și de 10 ori mai mare decât el

Chiasmodon niger, peștele din adâncuri care reușește să înghită o pradă chiar și de 10 ori mai mare decât el

Există animale  care dezvoltă modalități incredibile de a stoca hrana în corpul lor, o strategie adoptată pentru a evita foamea în perioadele cele mai dificile, dar și de către cei care trăiesc în habitate unde alimentele sunt rare.

Printre acestea se numără unul deosebit de curios, Chiasmodon niger , cunoscut în mod obișnuit ca și  ”Black Swallower”  un pește din familia Chiasmodontidae capabil să înghită un pește mult mai mare decât dimensiunea sa … nu este surprinzător?

Un copil de 5 ani fură din cocaina tatălui și spune învățătoarei: ” Vreau să mă simt ca Spiderman”

De fapt, trăind în adâncîncuri, în special în apele oceanice tropicale și subtropicale cuprinse între 750 și 2750 de metri adâncime, el trebuie să înghită mese uriașe pentru a face față deficitului de alimente, lucru pe care reușește să-l facă datorită stomacului și abdomenului foarte elastic. Maxilarul este, de asemenea, și el structurat astfel încât poate înghiți prada mai mare decât capul său.

Din păcate, se întâmplă ca masa, fiind prea mare, să înceapă să se descompună înainte de a putea fi digerată, iar acumulare gazlor o ucide din cauza indigestiei.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.