Chiar credeai că ști totul despre mămăligă? Iată ce se întâmplă în organismul tău dacă înlocuieşti pâinea

Nutritionistul Mihaela Bilic recomanda mămăliga ca alternativa sanatoasa la paine! Iata ce spune despre numarul de calorii!

“Pentru ca tot e la moda alimentaţia fara gluten va sugerez mamaliga in loc de paine.”

”Ca si faina, malaiul face parte din categoria glucidelor lente, conţine amidon care se absoarbe treptat in sange si ne ţine de foame 3-4 ore. Spre deosebire de painea proaspata care e facuta cu drojdie si fermenteaza, mamaliga nu baloneaza. in plus nu conţine gluten, acea proteina din cereale care e tolerata mai greu de unele persoane.

In boabele de porumb exista mulţi carotenoizi (de unde si culoarea galbena) pigmenţi din care se sintetizeaza vitamina A. Prin urmare mamaliga face bine la piele si la vedere iar conţinutul mare de fibre o recomanda pentru problemele de tranzit intestinal.

Ca si calorii o felie de mamaliga este echivalenta cu o felie de paine, adica 70-80cal.

Desi 100g mamaliga au 70cal iar 100g paine au 230cal nu faceţi greseala sa credeţi ca mamaliga nu ingrasa. O felie de mamaliga e grea (are 100g) in timp ce felia de paine e usoara (25g) ceea ce face ca in final sa fie echivalente. Daca vorbim de mamaliga calda socotiţi ca 3 linguri corespund unei felii.

  • 100g de faina de porumb contin 351 calorii, iar 100g de pufuleti contin 520 calorii;
  • mamaliga se taie perfect daca umeziti lama cutitului cu apa;
  • mamaliga nu face cocoloase daca stropiti malaiul cu apa rece inainte de a-l pune la fiert;
  • mamaliga nu ingrasa daca nu este combinata cu smantana si branza grasa;
  • in curele de slabire se recomanda consumarea mamaligii in combinatie cu iaurt sau branza de vaci.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.