Cercetătorii au descoperit o ”super celulă” care luptă împotriva cancerului

Un tip de celule imune, celula T, care circulă în sânge ne-ar putea ajuta să ucidem toate tipurile de cancer. Descoperirea a fost făcută de o echipă de cercetători de la Universitatea din Cardiff, Țara Galilor, și a fost anunțată în revista Nature Immunology . Pentru cercetători, aceste rezultate au un potențial enorm, chiar dacă sunt încă în faza inițială de testare.

Savanții, conduși de Andrew Sewell , au căutat metode neconvenționale prin care sistemul imunitar atacă în mod natural celulele canceroase atunci când au descoperit  celula T din sânge, care s-ar putea dovedi a fi o armă decisivă împotriva tumorilor. “Ar exista o oportunitate de a trata fiecare pacient. Nimeni nu a crezut că este posibil”, spune Sewell.

Omul de știință explică că celula T identificată are un receptor care poate detecta tumorile. Celulele T analizate în laborator au putut să urmărească și să atace diferite tipuri de celule canceroase, în plămâni, prostată, os, rinichi, col uterin, endocrin, ovarian etc. lăsând țesăturile normale intacte, ceea ce s-ar putea dovedi revoluționar. Am putea vindeca toate tipurile de cancer cu un singur tratament”, spun cercetătorii. Receptorul celulelor T interacționează cu o moleculă numită MR1 și care se găsește pe suprafața fiecărei celule din corpul uman.

 Citește și Coronavirus: numărul deceselor a crescut la 9: peste 400 de cazuri

 

Această nouă perspectivă ar putea revoluționa  terapiile anticancerigene, dar în prezent a fost testată doar pe animale și celule de laborator. “Suntem foarte încântați de funcțiile imunologice ale acestei noi generații de celule T și de utilizarea potențială în tratamentul celulelor canceroase, dar este prea devreme pentru a stabili cu certitudine dacă va funcționa cu toate tipurile de cancer”, comentează Lucia Mori și Gennaro De Libero , de la Universitatea din Basel în Elveția.

“Nu există nici o îndoială că aceasta este o descoperire foarte interesantă, atât pentru progresul cunoștințelor noastre de bază despre sistemul imunitar, cât și pentru posibilitatea viitoarelor tehnici medicale. În prezent, este  o cercetare încă imatură și departe de realizarea medicamente reale pentru pacienți ”, adaugă Daniel Davis , profesor de Imunologie la Universitatea din Manchester.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.