Cercetătorii au descoperit o nouă cale prin care Covid-19 intră în celulele umane

Cercetătorii au descoperit  o nouă cale prin care Covid-19 intră în celulele umane. Este vorba receptorul acidului sialic, folosit și de Mers. Descoperirea deschide noi ipoteze despre infecție și consumul de medicamente pentru contrastul său.

O nouă cale folosită de virusul Sars-Cov-2 pentru a intra în celula umană a fost descoperită, pe lângă receptorul Ace2 deja cunoscut: este receptorul acidului sialic, prezent în țesuturile căilor aeriene superioare și folosit în același scop și de virusul de Mers.

Odată ajuns în interior, folosește mai multe proteine ​​pentru a reproduce, inclusiv unele folosite și  virusul HIV. Două studii realizate de Institutul italian de tehnologie cu  Arxiv explică acest lucru. Descoperirea deschide noi ipoteze despre infecția cu covid-19 și posibilele tratamente.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.