Cele doua turiste ucise in Maroc, trei sentinte la moarte si o condamnare cu inchisoarea pe viata

Cele doua turiste ucise in Maroc, trei sentinte la moarte si o condamnare cu inchisoarea pe viata

Procesul pentru dubla ucidere a celor două fete scandinave decapitate în decembrie 2018 s-a încheiat în Imlil. Trei pedepse cu moartea și o sentință cu închisoarea pe viață pentru cei patru inculpați principali. Astfel, procesul de dublă crimă a danezei danez Louisa Vesterager Jespersen de 24 de ani și a norvegianei Maren Ueland de 28 de ani s-a terminat în Imlil, Maroc. Cele două turiste scandinave au fost ucise și decapitate în munții High Atlas în decembrie 2018.

 

Sentința a fost pronunțată de Curtea de la Salé, care a acceptat cererile procuraturii pentru făptuitorii materiale.

O crimă care a deranjat opinia publică – Cele două fete au fost ucise și decapitate în timpul unei excursii pe versanții muntelui Toubkal, la 70 de kilometri de Marrakech.  În Maroc, ultima execuție datează din 1993.

 

Condamnat la moarte și Isis – primul condamnat, Abdessamad Ejjoud, un vânzător ambulant de 25 de ani, a mărturisit că a organizat expediția mortală cu doi complici , Younes Ouaziyad, un tâmplar de 27 de ani și Rachid de 33 de ani , conform raportului site-ului News Hespress. Abdessamed Ejjoud este  de asemenea un presupus lider jihadist. Cei trei sunt acuzați că acționează în numele grupului jihadist al statului islamic (ISIS).

 

În total, condamnările sunt 24 – În plus față de cele trei pedepse cpitale, procesul a condus la condamnări pentru alți 21 de inculpați, de la cinci ani de închisoare până la închisoare pe viață. Pârâții au vârsta cuprinsă între 20 și 31 de ani. În diferite capacități, toți au fost considerați complice ai principalilor suspecți (condamnați la moarte), și anume Abdessamad Ejjoud, considerat creierul celulei teroriste, autorul material al crimei uneia dintre cele două fete, Younes Ouaziyad, care a recunoscut uciderea cealaltă studentă, și Rachid Afatti, care a filmat scena. Abderrahim Khayali, cel de-al patrulea om și șoferul a primit o sentință pe viață.

 

Te-ar putea interesa și Incendiu la studiile de animatie de la Kyoto, cel putin 33 de decese confirmate

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.