Cele două atacuri din Filipine au fost efectuate de văduvele teroriste islamice

Două văduve ale militanților Abu Sayyaf. Acestea sunt cele două responsabile pentru dublu atac de acum două zile pe insula Jolo, în provincia Sulu, în Filipine. “Nu vom fi descurajați de grupul Abu Sayyaf și nici nu vom teme.  Hotărârea noastră este de a pune capăt violenței”, a spus comandantul Forțelor Armate din Filipine, generalul Gilbert Gapay, în această dimineață. Conform raportului agenției de știri filipineze, șeful armatei, generalul Cirilito Sobejana, i-a identificat pe atacatori cu pseudonimul „Nanah” și „Inda Nay”, „au fost probabil motivate de liderul Abu Sayyaf, Mundi Sawadjaan”.

Prima, a spus el, a fost văduva primului atacator sinucigaș din Filipine, Norman Lasuca, a fost autorul unui atac asupra armatei din Jolo în iunie 2019. „Inda Nay” a fost văduva lui Abu Talha, care a murit în noiembrie anul trecut. Bilanțul oficial al atacului de luni vorbește despre cel puțin 15 morți, inclusiv opt soldați și 70 de răniți, inclusiv 48 de civili.

Fiul cel mai mare al lui Bolsonaro, pozitiv la Coronavirus

„Nicio religie sau ideologie nu ar aproba vreodată aceste atacuri – a spus Gapay în această dimineață – Jertfele victimelor nu vor fi în zadar”. Sulu este considerată o fortăreață al grupării teroriste Abu Sayyaf, care a jurat loialitatea cu Isis.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.