Cele 14 țări din lume în care covidul nu a ajuns niciodată (conform datelor OMS)

Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, la puțin peste un an de la începerea pandemiei, există 14 țări în lume „libere de covid”. Adică, țări care nu au înregistrat cazuri de coronavirus și, prin urmare, au reușit să evite toate consecințele dramatice pe care le cunoaștem.

În majoritatea cazurilor, acestea sunt insule îndepărtate și exotice, care astăzi mai mult ca niciodată (din moment ce nu putem călători) ni se par ar fi un paradis pe pământ. Dar nu există doar locuri îndepărtate și izolate, printre țările fără covid, există și state precum Coreea de Sud și Turkmenistan, dar din motive evidente comunitatea științifică este categoric sceptică: se îndoiește că ar avea date de sănătate exacte sau se suspectează că, în ciuda faptului că le dețin, nu le-au dezvăluit.

Citește și Cea mai în vârstă femeie din Europa a supraviețuit Covid-ului și va sărbători joi 117 ani

Dar, așa cum am spus, majoritatea țărilor „libere de covid” sunt insule, insulițe sau arhipelaguri (12 mai exact) foarte departe de continent, care, de la începutul pandemiei, au implementat reguli stricte pentru a evita sosirea virusului , blocând efectiv accesul pe teritoriul lor cât mai mult posibil.

Locurile care, până în prezent, nu cunosc coronavirusul sunt:

Samoa americană, arhipelagul Pacificului de Sud
Insulele Cook din Pacificul de Sud
Niue, o insulă îndepărtată din Pacific
Narau, Oceania
Sant’Elena, în sud-centrul Oceanului Atlantic
Tonga, 170 de insule din Pacificul de Sud
Tuvalu, o națiune insulară polineziană situată în Oceanul Pacific
Okelau în Noua Zeelandă
Micronezia, stat insular al Oceania
Kiribati, care include 33 de atoli de corali și alte insulițe din Pacificul central
Palau, în vestul Pacificului
Pitcairn, în Oceanul Pacific de Sud

insule fara covid
Sursa: OMS

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.