Cel puțin nouă persoane au murit în două atacuri cu bombe în Jolo, Filipine

Cel puțin nouă persoane au murit luni, 24 august, și multe altele au fost rănite, în două explozii din Jolo, un oraș din sudul Filipinelor din provincia Sulu. Prima explozie pare să fi fost provocată de o motocicletă încărcată cu explozibili iar a doua s-a produs puțin mai târziu, în timp ce poliția izola zona.

Potrivit Al Jazeera  cinci soldați și patru civili au fost uciși. Șeful Crucii Roșii din Filipine, Richard Gordon, a declarat că exploziile au avut loc în jurul orei locale de la prânz (7 dimineața în România). Biroul Crucii Roșii este situat în zona de explozie.

Ciocniri la Paris după înfrângerea echipei de fotbal PSG: 148 de persoane arestate

Atacul nu a fost revendicat. Cele două explozii s-au produs nu departe de locul în care  în 2019, în interiorul catedralei Jolo, o bombă a ucis mai mult de 20 de persoane . Abu Sayyaf, un grup jihadist aliat Statului Islamic, este activ în provincia Sulu.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.