Atac sângeros în Congo ! Cel puțin douăzeci de civili inclusiv bătrâni, femei și copii au fost uciși

Cel puțin douăzeci de civili, inclusiv  bătrâni, femei și copii, au fost uciși în provincia Ituri, în nord-estul Republicii Democratice Congo. Alte 17 persoane au fost rănite. Unii martori au declarat pentru AFP că atacul a avut loc cu arme de foc, dar și cu securi și cuțite.

Autoritățile locale atribuie masacrul militanților Codeco (Cooperativa pentru Dezvoltarea Congo), unul dintre numeroasele grupări armate active în țară, acuzate de uciderea a sute de civili de la începutul anului. Membrii săi provin din grupul etnic Lendu, care sunt predominant fermieri, și se confruntă în mod repetat cu comunitatea de comercianți și de păstori din Huma în Ituri – o regiune bogată în aur și petrol.

Egipt: directoarea unicului jurnal independent a fost arestată

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.