Cel puțin 28 de muncitori din industria textilă dintr-o fabrică clandestină din Maroc au murit electrocutați

Cel puțin 28 de persoane au murit electrocutate într-o fabrică textilă clandestină din Tanger , în districtul Branes II. Atelierul, în care lucrau 40 de muncitori, fusese amenajat la subsolul unei case private, care a fost inundată din cauza ploilor torențiale de lunea trecută, provocând electrocutarea muncitorilor, majoritatea femei. Nu se știe ce tip de haine produceau și pentru ce mărci, dar Marocul este cu siguranță ultima frontieră a modei produse la costuri mici pe umerii lucrătorilor și acestea sunt condițiile în care lucrează pentru a ne produce hainele.

Citește și Lolla, tânăra cu ochi albaștri și mulatră care a trăit acum 5.700 de ani: descoperit ADN-ul într-o „gumă de mestecat”

Știrile despre această enormă dramă au stârnit un val de indignare în Maroc. S-a deschis o anchetă pentru a descoperi cauzelor și responsabilităților accidentului. Deja clar că fabrica ilegală nu a îndeplinit standardele minime de siguranță.

Dar, din păcate, aceasta este doar a unsprezecea tragedie de acest gen care marchează țara și, mai presus de toate, ar fi putut fi evitată. Sectorul textil reprezintă prima sursă de muncă din țară, dar majoritatea lucrătorilor sunt obligați să lucreze în mahalalele orașelor și în spații închise.

Potrivit unui studiu publicat în 2018 de Confederația Generală a Întreprinderilor din Maroc (CGEM), mai mult de jumătate dintre lucrătorii din industria textilă lucrează ilegal, în condiții inacceptabile și câștigă un salariu care, în majoritatea cazurilor, este mai mic decât minimul legal, 250 de euro pe lună.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.