Cel puțin 16 deținuți au fost uciși în timpul unei încăierări într-o închisoare din centrul Mexicului

Incidentul a izbucnit marți, în jurul orei locale 14:30, la Centrul Regional de Reintegrare Socială din orașul Cieneguillas, situat în apropiere de oraşul Zacatecas, a transmis guvernul regional într-un comunicat, marți seară. Presa locală a informat că disputa a fost declanșată de un joc de fotbal.

Conflictul a durat aproximativ 2 ore și jumătate timp în care prizonierii s-au bătut cu cuțite și arme de foc. Bilanțul victimelor este 16 morți și 5 răniți.

Citește și Un elicopter militar s-a prăbușit în Taiwan: opt persoane au murit, inclusiv șeful statului major

Ministerul local pentru siguranţă publică nu a comentat motivul încăierării, dar a comunicat, într-o declarație transmisă miercuri, că situația din închisoare a fost adusă sub control. După încheierea conflictului, un deținut a fost arestat având asupra lui o armă de foc, iar alte trei arme au fost descoperite în închisoare, precum și mai multe cuțite.

Guvernul a lansat o anchetă pentru a determina cine sunt cei responsabili de producerea incidentului și modul în care armele au fost aduse în închisoare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.