Cel mai puternic vulcan din Sistemul Solar, Loki, este pe cale să erupă

Cel mai puternic vulcan activ din Sistemul Solar ar putea erupe în orice moment : numit Loki Patera, este situat pe marea lună a lui Jupiter “Io” este un lac de lavă imens, care se activă ciclic la fiecare 475 de zile. Având în vedere că ultima erupție a avut loc în mai 2018, se estimează că o nouă erupție poate avea loc în aceste zile, într-o fereastră de timp care se va închide pe 24 septembrie, conform calculelor fizicii Julie Rathbun de la Planetary Science Institute, din Arizona.

Maltratat de părinți, un copil de 8 ani cade de la etajul nouă și moare: părinții au fugit

Studiul său a fost prezentat la Geneva, cu ocazia congresului de științe planetare Epsc-Dps 2019, organizat în comun de Europa și Statele Unite cu Societatea Europlanet și „American Astronomical Society”. “Loki este atât de strălucitor în infraroșu, încât poate fi observat cu telescoape de pe Pământ”, explică Rathbun. Douăzeci de ani de observații au arătat punctualitatea surprinzătoare a acestui vulcan: până în 2000, acesta a erupt de fapt cu o periodicitate de aproximativ 540 de zile, dar apoi a intrat în mod misterios în „stand-by” timp de aproximativ un deceniu, probabil datorită unei variații a compoziției. de magmă. În 2013 a început din nou să erupă cu regularitate, dar cu un ciclu mai scurt de aproximativ 475 de zile.

Verificați-vă monedele de 2 euro: unele pot valora peste 2 mii de euro

Vulcanii sunt greu de prevăzut pentru că sunt foarte complecși “, spune Rathbun. «Erupțiile sunt influențate de mulți factori, precum rata de reîncărcare a magmei și compoziția sa, în special prezența bulelor, tipul de rocă pe care se află vulcanul , starea de fractură a rocilor și multe altele. Credem că Loki poate fi previzibil datorită dimensiunilor sale mari care permit legile de bază ale fizicii să domine erupțiile, astfel încât să facă irelevantele mici complicații care afectează vulcanii mai mici ».

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.