Cel mai mare traficant de droguri, “El Chapo” a fost condamnat la inchisoare pe viata si a unei plati 12,6 miliarde de dolari

Cel mai mare traficant de droguri, “El Chapo” a fost condamnat la inchisoare pe viata si a unei plati 12,6 miliarde de dolari

Joaquín Guzman “El Chapo”, cel mai cunoscut traficant de droguri mexican din lume, a fost condamnat de un tribunal din New York la închisoare pe viață. Vorbind prin intermediul unui traducător, ”El Chapo” a numit detenția sa o “tortură psihologică, emoțională și mentală 24 de ore pe zi”.

 

Pedeapsa include și o sentință suplimentară de 30 de ani. De asemenea, judecătorul ia ordonat să ramburseze suma de 12,6 miliarde de dolari, după cum a cerut procuratura: o sumă care ar echivala cu sumele provenite din traficul de droguri din SUA gestionat de cartelul său înainte de a fi arestat.

“El Chapo”, în vârstă de 62 de ani, a fost condamnat în luna februarie de trafic de tone de cocaină, heroină și marijuana și numeroase crime ca șef al cartelului Sinaloa, una dintre cele mai mari și mai violente organizații mexicane de trafic de droguri. Arestat în Mexic, Guzman a fost extrădat în Statele Unite. În acordul de extrădare dintre Mexic și Statele Unite, în 2017, a fost exclusă posibilitatea unei condamnări la moarte.

 

Te-ar putea interesa și Scandal in Franta: Homari si sampanie din banii publici, un ministru a demisionat

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.