Cel mai longeviv rinocer din lume a murit: Fausta avea 57 de ani

Fausta, rinocer negru feminin, considerată cea mai veche din lume, a murit pe 27 decembrie în rezervația Ngorongoro, Tanzania , la vârsta de aproximativ 57 de ani, scrie BBC care a povestit că femela a fost localicază prima dată în craterul Ngorongoro în 1965, când se credea că avea trei ani.

Fausta a trăit liberă mai mult de 54 de ani, dar în 2016, după ce a suferit un atac din partea mai multor hiene și, ulterior, din cauza problemelor de sănătate datorate bătrâneții, a fost necesar să urmeze tratament într-un centru de specializare.

Citește și Doi bărbați au fost arestați după ce au legat un porc vietnamez și l-au lovit cu ciocanul

Având în vedere că un rinocer trăiește între 37 și 43 de ani, potrivit oamenilor de știință, longevitatea rinocerului se datorează faptului că nu s-a reprodus niciodată, iar ea a murit e bătrânețe.

Înainte de Fausta, a fost un alt exemplar de rinocer feminin alb, Sana , care deținea recordul de longevitate. Sana a murit în 2017, la vârsta de 55 de ani , la grădina zoologică Planète Sauvage din Port-Saint-Père, lângă Nantes, Franța.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.