Cel mai bătrân om din lume a murit la vârsta de 114 ani: Gustav Gerneth tocmai își sărbătorise ziua de naștere

Considerat cel mai bătrân din lume, Gustav Gerneth, un german a murit la vârsta de 114 ani. Născut în 1905, Gustav Gerneth s-a născut la Stettin, în Polonia actuală și pe 15 octombrie și-a sărbătorit ziua de naștere. În lunga sa viață Gustav s-a confruntat cu războiul și a fost ținut prizonier timp de trei ani într-un lagăr sovietic. A lucrat ca mașinist și a locuit în prezent într-un sat mic, la vest de Berlin. În 1930 a cunoscut-o pe Charlotte, femeia cu care s-a căsătorit ulterior și care a murit cu mulți ani înaintea lui. Chiar și doi dintre cei trei copii pe care i-a avut cu ea au murit înaintea lui. Gustav Gerneth devenise cel mai în vârstă bărbat din Germania în 2016, iar după moartea japonezului Masazo Nonaka a câștigat titlul mondial.

Și-a uitat fetițele în mașină: două gemene de 3 ani au murit sufocate la 50 de grade

Secretul lui? O prăjitură cu unt – În mai multe rânduri, domnul Gustav îi spusese care era „secretul” de a trăi atât de mult: să mănânce dulceața lui preferată plină de unt.

”Nicio dietă, unt nu margarină. Fără țigară și alcool, doar de sărbători ”, le  repeta celor care îi întrebau cum să ajungă la vârsta de peste 100 de ani. În ultimul timp germanul a fost nevoit să-și petreacă cea mai mare parte a zilei în pat, dar se ridica  la fiecare masă. Și cu o săptămână înainte de dispariție  își sărbătorise 114 ani de naștere alături de familia sa și de primarul orașului în care locuia, Bernd Poloski.

Primarului i-a spus că intenționează să-și sărbătorească cei 115 ani în 2020, o dorință care, din păcate, nu  a reușit să o realizeze.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.