Cel mai bătrân om din lume a murit: avea 112 ani. Acum recordul se mută în România

La vârsta (absolut venerabilă) de 112,  cel mai bătrân om din lume a murit.  El era din Alton, Hampshire, Marea Britanie, iar numele lui era Bob Weighton. Reușise să depășească recordul mondial al  japonezului Chitetsu Watanabe, care a murit și el tot  la 112 ani în februarie anul trecut  și la câteva zile după obținerea titlului de om cel mai în vârstă din lume. Titlu care, evident, nu i-a adus prea mult noroc .

În timpul vieții sale lungi, Bob a fost profesor și a murit de cancer după ce a trecut prin cele două războaie mondiale și gripa spaniolă. Putem spune că a supraviețuit și Coronavirusului, deoarece cauza morții nu are nicio legătură cu Covid. După cum a subliniat Metro, bărbatul – născut pe 29 martie 1908 în Hull – a putut vedea 26 de miniștri și a trăit în timpul domniei a 5 monarhi. Bob a avut trei copii, zece nepoți și douăzeci și cinci strănepoți.

Brazilia, indienii Gavião au donat peste 600 de kilograme de alimente familiilor nevoiașe puse în genunchi de coronavirus

Acum, recordul celui mai  bătrân om din lume aparține al românului Dumitru Comănescu, în vârstă de 111 ani și 202 de zile. Dumitru Comănescu s-a născut pe 8 noiembrie 1908, la Proviţa de Jos, în Prahova. În şcoală a trecut prin mâinile unor somităţi. La Facultatea de Matematică l-a avut profesor pe Gheorghe Ţiţeica, iar în Agronomie l-a avut ca mentor pe fondatorul Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti. A lucrat timp de 70 de ani, iar la 86 de ani a luat locul 5 pe ţară în cadrul unui examen de echivalare organizat pentru experţii agricoli.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.