Cei mai longevivi gemeni siamezi din lume au murit: aveau 68 de ani

Ronni și Donnie Gaylon , cei mai longevivi gemeni siamesi din lume, au murit pe 4 iulie  la vârsta de 68 de ani , într-un ospiciu din orașul natal Dayton, Ohio.

Născuți pe 28 octombrie 1951, gemenii au venit pe lume uniți de stern și abdomen având în comun o serie de organe. Când s-au născut   ambii părinți, Eileen și Wesley Gaylon , au refuzat propunerea medicilor de a-i separa : șansele de a supraviețui operației, de fapt, erau destul de mici.

Ronnie și Donnie la vârsta de trei ani s-au alăturat celebrului turneu de carnaval “World of Wonders” , prezentându-se publicului drept „ gemenii siamezi Gaylon”. Venitul economic din această activitate le-a permis gemenilor Gaylon să ajute la susținerea celor 9 frați și să poată plăti facturile medicale . Performanța lor a constat în a sta jos să se uite la televizor, în timp ce clienții plăteau să se uite la fereastră.

Gemenele siameze onfalopago: surorile Carmen și Lupita știu că își vor petrece toată viața împreună și la propriu și la figurat

Gemenii au fost nevoiți să lucreze ani de zile la coordonarea reciprocă pentru a face față chiar și celor mai simple acțiuni zilnice Nu au putut niciodată să primească o educație adecvată deoarece școlile au refuzat inițial să le accepte, considerând că acestea au fost o distragere a atenției prea mare pentru restul copiilor de clasă . Conform unor zvonuri , mama Eileen nu a acceptat niciodată condiția fizică anomală a celor doi copii, care, totuși, au avut norocul de a găsi o familie printre actorii cu care au colaborat . În 2009, Ronnie a fost diagnosticată cu cheaguri de sânge în plămâni cauzată de o infecție virală care a infectat și Donnie. Ambii sufereau și de o artrită debilitantă . Fratele lor mai mic Jim a fost asistentul lor  în ultimii ani și nu i-a lăsat niciodată singuri creând împreună cu comunitatea Dayton o comunitate specializată special pentru ei.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.