Ceasul Apocalipsei, oamenii de știință: „Au mai rămas doar 100 de secunde până la sfârșitul lumii”

Ceasul Apocalipsei, oamenii de știință: „Au mai rămas doar 100 de secunde până la sfârșitul lumii”.  Riscul este dat de un set de amenințări: de la probabilitatea unui război nuclear la schimbările climatice, de la avansarea biotehnologiei la inteligența artificială

Lumea nu a fost niciodată atât de aproape de o catastrofă ca și acum. Între un posibil război nuclear, schimbări climatice și dezinformare cibernetică, oamenii de știință atomici care au „Doomsday Clock” au mutat limbile ceasului Apocalipsă , un ceas metaforic care măsoară pericolul unui sfârșit ipotetic al lumii, la care este supusă umanitatea, cu 20 de secunde înainte, la doar 100 de secunde de la miezul nopții.

Alarma a fost dată de Buletinul Științelor Atomice, un grup de experți înființat în 1945, care ia în considerare o serie de amenințări: de la probabilitatea unui război nuclear la schimbările climatice , de la avansarea biotehnologiei și a inteligenței artificiale.

Citește și În timp ce îi ucidea, le cânta cântece de leagăn: așa și-a ucis mama criminală cei trei copilași

Înaintarea, explică experții, „subliniază nevoia de acțiune, deoarece ceasul Apocalipsei vorbește acum de secunde, nu de minute”. „Ne confruntăm cu o urgență reală, o stare de fapt inacceptabilă care elimină orice marjă de eroare și orice întârziere”, spune Rachel Bronson, numărul unu în Buletinul Științelor Atomice.

“Rivalitatea și ostilitatea dintre superputeri crește posibilitatea unei erori nucleare. Schimbările climatice agravează criza. Este timpul să ne mișcăm”, a spus Jerry Brown, fostul guvernator al Californiei, în calitate de co-președinte al Buletinulului. De aici invitația de a acționa și de a o face rapid, pentru că au rămas doar 100 de secunde !

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.