Cea mai mare și mai urât mirositoare floare din lume tocmai a înflorit în Indonezia VIDEO

În pădurea indoneziană de la vest de Sumatra, anul 2020 a început cu înflorirea celei mai mari și mai urât mirositoare floare din lume.

Floarea se numește Rafflesia tuan-mudae , o minune rară care rămâne înflorită  doar șapte zile. Este caracterizată prin petale cărnoase uriase de culoarea somonului roz acoperite cu pete asemănătoare cu niște bube și, mai ales, de un miros îngrozitor  care seamănă cu mirosul cărnii putrezite,

Mirosul teribil servește pentru  atragerea muștelor , principalele polenizatoare ale acestei flori care, în ciuda mirosului, sunt minunate. O plantă șmecheră care crește în rădăcinile altor plante aproximativ nouă luni și apoi înflorește brusc.

Citește și Alertă medicală! O epidemie misterioasă face ravagii în China

Recent înflorită acestă floare a fost localizată într-o rezervație naturală și a fost monitorizată timp de câteva zile. Imediat ce mugurele s-a deschis,cei de la  Centrul de conservare a resurselor naturale din Sumatra (BKSDA SUMBAR) i-au măsurat diametrul, confirmând că au găsit cea mai mare floare din lume. Floarea măsoară 111 centimetri în diametru , cu 4 centimetri mai mult decât recordul înregistrat acum câțiva ani în același loc.

Planta crește în mai multe țări din sud-estul Asiei și a fost identificată pentru prima dată la începutul secolului al XIX-lea de Stamford Raffles, un colonialist britanic de la care derivă numele speciei.

Este nevoie de mult curaj pentru a te apropia de o floare atât de urât mirositoare, dar merită. Este o plantă specială, rară și protejată și, potrivit biologilor, este n miracol că mai există plante rare pe planeta noastră văzând câte alte specii sunt pe cale de dispariție.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.