Cea mai bătrână femeie din lume a murit: numele ei era Fotima Mirzokulova și avea 127 de ani

Fotima Mirzokulova a fost o femeie din Taigikistan (Asia Centrală) care a devenit faimoasă pentru recordul de neatins și anume cel de 127 de ani de naștere . Ei bine, da: în aceste ore, numeroase ziare internaționale  (The Daily Mail , The Mirror ) vorbesc despre moartea ei. Dacă primatul său în ceea ce privește vârsta s-ar confirma cu adevărat , acesta ar fi ultimul martor al secolului al XIX-lea trăit până în zilele noastre .

Se spune că Fotima Mirzokulova se născuse pe 13 martie 1893 . Existența ei ar fi traversat cele mai importante fenomene istorice ale secolului al XX-lea: cele două războaie mondiale , războiul rece , supremația Uniunii Sovietice asupra țărilor din Asia Centrală și independența ulterioară a Tadjikistanului.

Citește și Un băiat de 4 ani s-a infectat cu herpes după un sărut: «De fiecare dată se simte foarte rău, îl va avea o viață întreagă»

Femeia a  opt copii și de peste 200 de nepoți și strănepoți .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.