Cea mai bătrână femeie din lume a împlinit 117: a sărbătorit cu un tort de căpșuni și frișcă

Cea mai bătrână femeie din lume a împlinit 117 ani și și-a sărbătorit cea dea 117 aniversare mâncând un tort de ​​căpșuni și fișcă: este japoneza Kane Tanaka, născută pe 2 ianuarie 1903, același an în care prima dată frații Wright au proiectat primul  zbor al unui vehicul cu motor. Anul trecut, doamna fusese plasată în topul listei din cartea recordurilor Guinness pentru longevitate.

Supercentenara este cea de-a  șaptea fiică a soților Ota, și s-a căsătorit la patru zile după ce a împlinit 19 ani. Așa cum era tradițional în Japonia, Tanaka nu-și întâlnise viitorul soț  înainte de ziua nunții lor  în 6 ianuarie 1922. Cuplul a condus o companie care producea și vindea orez Zenzai  și tăiței Udon. Doamna Kane și-a asumat un rol mai important în cadrul companiei atunci când soțul ei a fost chemat la serviciul militar în 1937, în timpul celui de-al doilea război sino-japonez.

Citește și Accident rutier pe aeroportul din Londra în seara de Anul Nou: 3 însoțitori de zbor au murit

Soțul ei domnul Tanaka și fiul lor cel mai mare au fost uciși în timpul celui de-al doilea război mondial, iar doamna a continuat să conducă compania până la 63 de ani.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.