Ce simte fătul dacă mama plânge în timpul sarcinii?

Ceea ce simte fătul în pântecele mamei este strâns legat de ceea ce i se întâmplă mamei. În acel moment el este universul ei, contactul lui cel mai apropiat cu lumea externă și cu lumea internă. Dar ce simte fătul dacă mama plânge?

Știința a arătat că în timpul sarcinii fătul simte aceleași lucruri pe care le simte mama, cu aceeași intensitate. Dacă plângeți de tristețe, copilul dvs. va simți această stare emoțională , ca și cum ar fi a lui. În timpul gestației, copilul se pregătește pentru viață prin mesajele pe care mama le transmite, spune Curt A. Sandman. Omul de știință a participat la un studiu recent realizat de Universitatea din California-Irvine pentru a înțelege cum se simte fătul. Drept urmare, schimbarea stării mentale a mamei afectează dezvoltarea copilului înainte și după naștere.

Conform cercetărilor, când un făt se află în pântecele mamei, participă activ la propria dezvoltare, mai ales că în această perioadă colectează informații pentru viață după naștere. Una dintre cele mai impresionante descoperiri ale acestei lucrări științifice, la care au participat și Elysia P. Davis și Laura M. Glynn, este că copilul poate percepe starea psihologică a mamei .

Thomas la trei săptămâni și jumătate a câștigat bătălia împotriva Coronavirusului

Placenta primește semnalele hormonale ale tristeții

Pe măsură ce fătul crește, primește constant mesaje de la mamă care nu se limitează la bătăile inimii sau la muzica atunci când o apropi de burtă. În această etapă, prin placentă, primește semnale chimice care reflectă starea mentală a mamei. Hormonii pe care mamele le produc atunci când se confruntă cu emoții,  trec prin placentă. Astfel, dacă mama este foarte tristă sau deprimată, copilul o simte. Această stare emoțională afectează dezvoltarea lui pentru cea mai mare parte a vieții sale. Pe termen lung, a avea o mamă deprimată ar putea duce la probleme neurologice și tulburări psihice , spune Sandman.

Aceeași echipă de oameni de știință a descoperit într-un studiu anterior că băieții ale căror mame erau anxioase în timpul sarcinii, care  adesea sunt un simptom al depresiei, arată diferențe în unele structuri ale creierului. Cu toate acestea, va fi nevoie de decenii de studii pentru a determina exact ce înseamnă să ai o mamă deprimată pentru sănătatea unui copil.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.