Ce se va întâmpla cu Covid? Potrivit unui studiu publicat în Science, va deveni o răceală enervantă pentru copii

Covid-19 ar putea deveni endemic sau similar cu o răceală enervantă de copii, susține un studiu publicat recent în Science.

Condus de cercetători americani de la Universitatea Emory și Universitatea Penn State, studiul se bazează pe date epidemiologice și imunologice referitoare la SARS, MERS și alte patru coronavirusuri care au devenit acum endemice, adică viruși răspândiți în populație, care totuși continuă să circule la un nivel scăzut niveluri, cauzând în principal simptome ușoare.

Potrivit cercetătorilor, Covid, datorită campaniei de vaccinare și imunității dezvoltate în mod natural de cei care au contractat virusul, ar trebui să încetinească cursul acestuia și apoi să devină o răceală obișnuită de-a lungul anilor.

De fapt, odată ce va ajunge la starea endemică, rata de letalitate a noului Coronavirus ar putea scădea sub cea a gripei sezoniere, devenind o răceală enervantă, care ar putea afecta pentru prima dată copiii din grupa de vârstă de 3-5 ani. și apoi revenind la maturitate, dar într-un mod și mai blând.

Cât va dura până când se va întâmpla acest lucru? Acesta este adevăratul necunoscut. De fapt, procesul depinde de viteza de răspândire a virusului și de viteza cu care vor fi administrate vaccinurile în întreaga lume.

„Ne mutăm pe un teritoriu neexplorat – spune biologul Ottar Bjornstad de la Universitatea Penn State -, dar mesajul cheie care rezultă din studiu este că rata letalității și necesitatea vaccinării în masă ar putea scădea pe termen scurt, și se va depune un efort maxim pentru a deschide calea care va conduce acest virus pandemic să devină endemic ”.

Citește și Cum va fi omul peste un milion de ani

„Este puțin probabil ca vaccinurile să elimine Coronavirusul – spune Jennie Lavine, de la Departamentul de Biologie de la Universitatea Emory -, dar este realist să credem că va deveni un locuitor permanent, deși mai benign, al mediului nostru“.

Potrivit lui Marc Lipsitch, epidemiolog la Școala de Sănătate Publică Harvard TH Chan din Boston, scenariul avansat din studiu este „destul de probabil”, deși, potrivit expertului, „virusul ar putea deveni și el similar cu gripa sezonieră care în câțiva ani va fi ușor și mai letal la alții ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Acest articol a fost verificat cu Science

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.