Ce culoare au sferele? Iluzia optica care ne confunda creierul

Ce culoare au sferele? Iluzia optica care ne confunda creierul

Numele lui este David Novick și este profesor la Universitatea din El Paso din Texas, pasionat de iluziile optice până la  punctul de a le tweeta în profilul său pentru a testa utilizatorii. De data aceasta el a făcut-o prin aducerea de sfere colorate, cel puțin în aparență, întrebând  publicul ce culoare  și experimentul a devenit viral.

 

Cei mai mulți dintre utilizatori au dat un răspuns greșit, și dacă ați crezut că sunt “roșii, verzi, albastre”, ați greștit și voi! În realitate, toate sunt  bej, pentru a fi precis , culoarea lor este RGB 255.188.144, dar ele par colorate diferit  datorită unei iluzii optice. Fișierul original, așa cum este indicat pe Twitter de către același profesor, poate fi văzut pe Dropbox.

De ce le confundăm? Profesorul a explicat că,  creierul nostru asociază culoarea bej cu culoarea liniilor din fundal, fiind în imposibilitatea de a vedea culorile absolute. În lipsa acesteia, trebuie să le contextualizeze și astfel să le compare  cu cele mai apropiate culori.

 

Extraordinar, nu-i așa ?

De Ana Moldovan 

Te-ar putea interesa și Lady Diana, un baietel sustine ca ea s-a reincarnat in el

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.