Ce a fotografiat NASA de ziua ta? #Hubble30

Ochii electronici ai NASA sunt întotdeauna la lucru. Unul dintre ei este Telescopul spațial Hubble și pentru a sărbători 30 de ani de activitate, NASA a lansat o inițiativă neobișnuită: “Ce a văzut Hubble de ziua ta?”

Telescoapele spațiale din ultimii ani ne-au oferit imagini uluitoare din adâncurile universului, zi de zi  fotografii cu cele mai îndepărtate colțuri. La fel și Hubble care explorează cosmosul 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. În misiunea sa de treizeci de ani, a observat câteva minuni fascinante în fiecare zi a anului, inclusiv cea în ziau nostră de naștere.

Lansat pe orbită în 1990, Hubble a reușit să observe obiecte cosmice misterioase pe care altfel nu le-am fi văzut niciodată.  Astăzi putem admira nu numai stelele, dar și galaxii. Cu o oglindă cu diametrul de 2,4 metri, cele 5 instrumente principale Hubble sunt capabile să vadă cu raza ultraviolete, vizibile și aproape de infraroșu. Fiind într-o orbită externă, în afara distorsiunii atmosferei Pământului, a fost capabil să obțină imagini de rezoluție extrem de ridicate, ajutându-i pe astrofizicieni să determine, printre altele, rata de expansiune a Universului.

Coronavirus, duminică berea Corona își încetează producția

Din acest motiv, NASA a decis să-și sărbătorească cei 30 de ani cu o zi de naștere socială . Dacă faci CLIC AICI și introduci luna și ziua ta de naștere, poți admira fotografia făcută de Hubble  însoțită de un identikit și o explicație.

„Distribuie rezultatele cu prietenii de pe rețelele de socializare folosind # Hubble30” invită NASA.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.