Cazul misterios al mumiei care pare să aibă adidași

Mumia cu adidași. Cu ceva timp în urmă, arheologia a cunoscut un caz foarte neobișnuit atunci când a aflat câteva date despre o descoperire extraordinară din Munții Altai (o regiune la nord de Mongolia, la granița cu Rusia). Această constatare s-a referit, la nici mai mult nici mai puțin, la cea a unei mumii într-o stare de conservare destul de optimă și cu multe efecte personale care povestesc istoria sa.

Potrivit experților, vârsta descoperirii mumiei are aproximativ 1.500 de ani, dar nu acea mare curiozitate a atras atenția. Lucrul surprinzător vine atunci când se fac primele fotografii care îi lasă pe  experții uimiți, atunci când descoperă ceea ce pare a fi un papuc cu asemănarea mărcii Adidas.

Această descoperire a făcut înconjurul lumii.

Arheologii au fost atât de surprinși de încălțămintea modernă a mumiei, încât au trebuit să consulte opinia unui expert în modă care a spus că este surprins de calitatea și nivelul cusăturii încălțămintei care ar putea fi ușor de găsit astăzi și, prin urmare, imposibil de găsit în trecut.

Citește și A fost declarat mort, dar ”a înviat” chiar înainte de a-i închide sicriul

În general, arată elegant, nu mi-ar deranja să îi port acum când este frig ” , a spus un expert local în modă. „ Cusăturile de înaltă calitate, dungile roșii și negre strălucitoare, lungimea cizmelor. Aș vrea să le cumpăr acum “.

Mumia s-a dovedit a fi o femeie, care ar fi avut între 30 și 40 de ani. Se pare că ar fi murit în urma unei lovituri în zona feței.

Cu toate acestea, oamenii de știință nu pot stabili dacă această femeie a suferit o cădere sau a fost atacată. Lângă ea, în mormânt, arheologii au găsit în total 51 de obiecte, printre care o geantă brodată, patru rochii, o șa, vaze și o trusă de cusut. Toate acestea însoțite de craniul unui berbec și de rămășițele unui cal.

Dincolo de încălțăminte, descoperirea poate părea mică, dar pentru arheologi este o descoperire importantă, deoarece este prima înmormântare completă și bine conservată găsită vreodată în zonă și oferă o privire fără precedent asupra vieții poporului Turkik care în secolul al VI-lea Î.Hr. a traversat Asia Centrală și Siberia, scrie The Siberian Times.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.