Caz unic în India: a născut două gemene la vârsta de 74 de ani

Au așteptat nașterea unui copil de mai bine 57 de ani. La final un cuplul din India  au reușit să-și încununeze visul, chiar dacă numai datorită fertilizării in vitro. Și astfel Erramatti Mangayamma pe 5 septembrie 2019 a devenit mama a două gemene la onorabila vârsta de 74 de ani.

Erramatti Mangayamma și soțul ei, Raja Rao s-au căsătorit pe 22 martie 1962. În toți acești ani cei doi soți au încercat să să facă copii, dar nu au reușit.  În urmă cu aproximativ 25 de ani, Mangayamma a intrat în menopauză, dar dorința  de maternitate nu s-a stins niciodată. În 2018 a aflat că o femeie din cartierul ei, districtul indian Godavari Orientale, a născut la vârsta de 55 de ani, cu ajutorul unei inseminări artificiale.

„A decis să încerce metoda și ne-a cerut ajutorul.  Am fost surprinși de puterea sa de voință. Am efectuat toate testele medicale și am descoperit că este posibil din punct de vedere tehnic conceperea prin fertilizare in vitro ”, a explicat dr. Sanakayyala Umashankar, directorul spitalului Ahalya din Kothapet, unde Mangayamma a născut gemenele.

Stinge țigara în ochii unui cățeluș neajutorat: autoritățile caută o femeie / VODEO ȘOC

Întrucât femeia era în menopauză, ovulul a fost luat de la o donatore, în timp ce sperma este al soțului ei care acum are vârsta de 80 de ani. „Din fericire, Mangayamma a rămas însărcinată în ianuarie 2019. Sarcina, în ciuda celor 74 de ani ai femeii, nu a avut complicații, precum și nașterea, care a fost făcută prin cezariană”, explică medicul.

“Condițiile sale de sănătate au fost monitorizate constant de cardiologi, pulmonologi, ginecologi și nutriționiști, iar operația a mers foarte bine, mama și fiicele sunt toate într-o sănătate excelentă”, asigură medicul.

Femeia nu va putea alăpta, iar fetele vor fi hrănite cu laptele donat Evident, sarcina femeii a reușit să multe trezească controverse, deoarece dată fiind vârsta părinților, fetele riscă să rămână prea devreme fără tată  sau mamă.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.