Caz grav de malpraxis: un copil de 9 luni a murit după ce medicii i-au administrat o doză de medicamente de 10 ori mai mare

Un băiețel de nouă luni a murit pe 19 februarie anul trecut la Spitalul Universitar Gregorio Marañón din Madrid, probabil din cauza unei erori medicale. De fapt copilului i s-au administrat  o doză masivă de medicamente. Conform rapoartelor ziarului El Mundo, care citează surse de investigație, copilul i s-ar fi administrat o doză de zece ori mai mare decât nevoia de micofenolat oral. Copilului i s-ar fi dat un gram în loc de 100 de miligrame.

Copilul se născuse cu o problemă cardiacă gravă și, prin urmare, a fost supus unui transplant la 18 noiembrie 2018: în faza de recuperare de la intervenție i s-a repartizat o terapie micofenolat oral, un imunosupresor comun pentru tratamentul pacienților cu transplant de organ. Cu toate acestea, din cauza unei greșeli din partea medicilor, medicamentul i-a fost administrat pentru un gram în locul unei doze de 100 de miligrame, care este de zece ori mai mare decât cantitatea normală.

Familia regală, Elisabeta și-a pălmuit în public nepotul „Nu te certa cu mine, sunt regina”

După ce au observat neglijența – definită ca o „eroare” de către profesioniștii din domeniul sănătății –  medicii au încercat să remedieze administreze cu o doză de „carbon activ și colestiramină”. Cu toate acestea copilul a făcut o necroză intestinală urmată de o ischemie, care în câteva zile i-a provocat moartea.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.