Caută verigheta cu detectorul de metale, găsesc monede din 1500: valorează peste 100.000 de euro

Caută verigheta cu detectorul de metale, găsesc monede din 1500: valorează peste 100.000 de euro

Paul Raynard , în vârstă de 44 de ani, a „izbucnit în lacrimi” când el și cel mai bun prieten al său, Michael Gwynne în vârstă de 52 de ani, au făcut o descoperire incredibilă în 29 octombrie. Cei doi, care se aflau în vacanță și nu le veneau să creadă ochii. Cu ajutorului detectorului de metale, cei doi prieteni au găsit 84 de monede care datează din 1500, într-un câmp din apropiere de Ballycastle în Irlanda de Nord.

Una dintre monede care datează de pe vremea lui Henric VIII, este estimată 5.000 de lire sterline , după cum au raportat experții. O altă monedă, datată din 1546, (perioada regelui Eduard al VI-lea), are o valoare de aproximativ 3.000 de lire sterline, raportează ziarul „Metro”.

O maimuță își îngrijește de mai bine de 10 zile de puiuțul ei născut mort / VIDEO

Unul dintre muncitori îi ceruse lui Paul șă-i caute verigheta pe care o pierduse în timp ce lucra. Cei doi prieteni au început să-și piardă speranța când la un moment dat au dat peste „comoara”. „A fost un sentiment extraordinar – a spus Paul Rainard – este ca și cum vezi numerele de la loto și realizezi că ai câștigat.

Monedele au fost trimise la Muzeul Ulster pentru identificarea și evaluarea oficială va fi realizată de o echipă de experți. Va dura câteva luni până când cele 84 de monede vor fi evaluate integral, dar Paul a raportat că alți experți i-au spus deja că valoarea monedelor ar putea depăși 100.000 lire sterline (aproximativ 115.000 €).Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și InstragramLasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.