Catolicii din Filipine sfidează coronavirusul pentru a efectua ritualul sângeros de Paște: auto-flagelarea în numele lui Iisus

De Paște, în multe religii ale lumii, oamenii se biciuiesc sau ţin ritualuri extinse de auto-flagelare pentru păcatele lor. Credincioșii se auto-flagelaează pentru pentru a retrăi durerile lui Isus pe cruce. Se răstignesc și se rănesc pentru a sărbători Paștele. Se întâmplă în Filipine unde credincioșii sărbătoresc Vinerea Mare prin simularea moarții lui Hristos. În țara asiatică, catolicii reprezintă aproximativ 80% din populație. O moștenire de 300 de ani de o guvernare colonială spaniolă.

Câțiva dintre credincioșii catolici din Filipine au sfidat blocarea  coronavirusului impusă de țară pentru a se auto-flagela într-un ritual sângeros de Paște care comemorează moartea lui Isus în Vinerea Mare. „Suntem aici pentru că dorim să se încheie răspândirea Covid-19 și ne rugăm ca lucrurile din țara noastră să revină la normal”, a spus Edward Degusano, care s-a alăturat unui ritual de auto-flagelare în afara unei biserici din Manila, scrie Independent

Multe părți ale țării,  cu majoritate catolică s-au aflat în „carantină comunitară ”, iar credincioșii li s-a spus să rămână acasă toată săptămâna sfântă. Procesiunea anuală a „Nazarenului Negru”, o statuie veche a lui Isus, în Manila centrală, a fost anulată, la fel ca și numeroase ritualuri populare, care atrag de obicei mii de închinători și turiști.

Coronavirus, Noua Zeelandă l-a învins aproape în două săptămâni: iată cum

Drept urmare, un închinător deosebit de cunoscut din Pampanga, Ruben Enaje, și-a petrecut primul Paște fără să fie bătut în cuie pe o cruce de lemn  după ce a fost obligat să își anuleze performanța anuală de răstignire . În ciuda faptului că astfel de practici sunt condmnate  de Vatican , mulți catolici filipinezi consideră că riturile pot vindeca boli și pot face dorințe să devină realitate – o perspectivă tentantă în mijlocul pandemiei, care a făcut cel puțin 221 de decese în Filipine.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.