Câte măști ar trebui să purtăm? Una sau două? Răspunsul vine din America

O studiu al CDC ( Centers for Disease Control and Prevention ) spune că două măști ajută împotriva infecțiilor cu coronavirus, chiar dublând protecția. Iată datele și sfaturile al CDC cu privire la o întrebare pe care ne-au pus-o mulți, mai ales după această fotografie a celui mai faimos virolog american Anthony Fauci

Doi este mai bun decât unul…Mulți ne-am întrebat: purtarea a două măști una peste alta ajută la prevenirea infecțiilor cu coronavirus? Întrebarea era încă relevantă atunci când Anthony Fauci , una dintre cele mai înalte autorități din rândul imunologilor americani, renumit și pentru disputele sale Covid cu Donald Trump, a apărut în public la sfârșitul lunii ianuarie cu două măști și apoi a sfătuit ca toată lumea să ia acest lucru în considerare. Măsura a fost adoptată de mai multe ori și de noul președinte american Joe Biden în timpul campaniei electorale.

Răspunsul vine acum și de la CDC, , un organism cheie care monitorizează sănătatea publică a SUA . Da , purtarea unei măști de pânză peste un masca normală sau chirurgicală , ajută și mult . Blochează până la 92,5% din particulele infecțioase.

Citește și Pakistan a aprobat castrarea chimică a violatorilor

Datele din studiul CDC au fost comunicate. Purtând două măști, protecția împotriva infecțiilor este redusă cu 80%, mai mult decât dublu față de cele 40% garantate de o singură mască sau dispozitiv chirurgical . Când întâlnești două persoane cu măști duble , obții o protecție până la 92,5% .

„Continuăm să recomandăm ca acestea să acopere complet nasul și gura și să adere bine pe față”, a spus dr. Rochelle Walensky, directorul CDC, prezentând datele la Casa Albă: exact asta garantează o mască dublă. „ Toți cei de la vârsta de doi ani ar trebui să poarte cel puțin unul în public sau în prezența oamenilor cu care nu locuiesc”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.