Catastrofă în Uganda: inundații au provocat cel puțin 16 morți

Potrivit Crucii Roșii, inundațiile în Uganda au provocat cel puțin 16 morți, în timp ce regiunea se revarsă în urma unor săptămâni de ploaie.

Salvatorii au recuperat cadavrele victimelor măturate de inundațiile din zona de vest a zonei Bundibugyo .Locuințele au fost inundate și un număr mare de drumuri blocate sau distruse.

Multe părți din estul Africii au suferit inundații și alunecări de teren în ultimele săptămâni. Sute de persoane au murit și milioane au fost strămutate. Evenimentele au fost legate de un fenomen meteorologic neobișnuit în Oceanul Indian. Ploile abundente au bătut țara săptămâni întregi și s-au intensificat peste noapte vineri până sâmbătă. Poliția, armata, asociațiile umanitare  și membrii comunității ajută în operațiunile de căutare și salvare în mai mult de zeci de zone afectate.

Citește și : Cadavrul unei fetițe de 5 ani a fost găsit abandonat într-o fermă: avea craniul spart și a fost violată

Ploaia împiedică comunicările în locațiile din vestul îndepărtat al țării, a informat agenția de știri AFP.

Între timp, în Somalia, autoritățile încearcă să evalueze pagubele provocate de furtuna tropicală Pawan, care a adus sâmbătă vânt și ploi torențiale în partea din coasta de nord, tăind comunicațiile cu orașul Eyl.

Crucea Roșie a declarat că voluntarii săi au continuat să recupereze mai multe corpuri, inclusiv unele prinse în copaci de cacao din dealurile Bundibugyo, descriind evenimentele drept „devastatoare”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.