Catastrofa in Sri Lanka: aproximativ 300 de morti si 500 de raniti. 13 arestari

Catastrofa in Sri Lanka: aproximativ 300 de morti si 500 de raniti. 13 arestari

Paște în  sânge în Sri Lanka de o serie de atacuri coordonate, considerate una dintre cele mai sângeroase din ultimii ani împotriva comunității creștine. Aproape 300 de morți, din care cel puțin 35 de străini și mai mult de 500 de răniți este bilațul provizorii în urma a  opt explozii, primele șase simultan, care au distrus  unele biserici în timpul slujbelor de Paște și hoteluri pline de turiști. Treisprezece suspecți au fost arestați

 

După decenii de conflicte interne dintre guvernul tamil și separatiști și o perioadă de pace, Sri Lanka s-a căzut într-un coșmar chiar de Paște . Șase explozii în ordine au avut loc în trei biserici și trei hoteluri din capitala Colombo, frecventată de străini. Nu a existat nici o scăpare pentru credincioși care se aflau în rugăciune. Doi alți atentatori sinucigași au intrat în acțiune ore mai târziu, la periferia orașului Columb provocând alți morți.

 

35 de străini printre victime, mulți americani, britanici, olandezi, danezi, doi turci, un chinez și un portughez. Urmele atacurilor sunt atroce: martorii povestesc  despre fragmente de cadavre și capete împrăștiate pe trotuarele din fața hotelurilor.

 

În prezent treisprezece suspecți arestați:  Ministrul Apărării dinSri Lanka, a anunțat la câteva ore după atacuri că “a identificat pe cei responsabili” pentru ceea atacurile care au fost considerate “acte teroriste” de “extremiști religioși” pe care ministrul de finanțe o numește “o încercare bine coordonată de a crea moartea, haosul și anarhia”.

 

Te-ar putea nteresa și Migrantii, Medici fara frontiere: “3000 de persoane sunt blocati in centrele de detentie din Libia”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.