Catastrofă fără sfârșit !Australia solicită o altă evacuare în masă: incendiile uriașe amenință mai multe orașe și comunități

Australia se pregătește pentru alte zile de urgență. Incendiile s-au extins  din cauza temperaturilor ridicate și a vânturilor puternice în statele Victoria, Noua Țara Galilor de Sud și Australia de Sud. Statul Victoria, al doilea cel mai populat din țară, a extins starea de dezastru natural din cauza unei agravări meteo anunțate pentru următoarele două zile.

Australia solicită autorităților de competență  de a mobiliza resurse și în ceea ce privește evacuarea populației, în special pentru zonele Gippslandului de Est și de nord-est, ai căror locuitori au fost îndemnați să evacueze zonele.  În Hasting, un cartier suburban din Melbourne, au fost înființate mai multe centre care să găzduiască rezidenții obligați să-și părăsească locuințele.

Citește și WWF Australia: ” peste 1 miliard de animale au fost ucise de flăcări”

O altă teamă este că marele incendiu care a luat amploare în partea de nord a statului Victoria va ajunge în zona New South Wales în flăcări dând naștere la „un mega incendiu”. Premierul de stat din Victoria, Daniel Andrews, a vorbit despre „o creștere semnificativă a incendiilor pentru următoarele 48 de ore”.

O treime din insulă a fost distrusă.

Douăzeci și șapte de persoane au murit în acest sezon de incendii, potrivit guvernului federal. Incendiile au ars 10,3 milioane de hectare (25,5 milioane de acri) de pământ, o suprafață de dimensiunea Coreei de Sud, scrie Reuters. Alte trei persoane au murit.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.