Cât de mult protejează o singură doză de vaccin Pfizer? Primele rezultate

Israelul a ajuns astăzi la două milioane de persoane vaccinate . Iar primele studii privind impactul vaccinului Pfizer-BioNTech asupra populației ajung din țara din Orientul Mijlociu , cu efectele asupra reducerii infecțiilor după administrarea primei doze. Vaccinul Pfizer-BioNTech – unul din două împreună cu Moderna aprobat în prezent de EMA pentru Europa – este administrat în două doze, la o distanță de trei săptămâni, cu eficiența sa anunțată la 94%, care se activează la aproximativ două săptămâni de la a doua injecție. Primele date aduc în prezent două rezultate diferite: un prim studiu vorbește despre o scădere de 33% a ratei infecției, un al doilea a ajuns în schimb la 60%. În ambele cazuri, au fost analizate rezultatele a aproximativ 400 de mii de persoane vaccinate.

 

În primul studiu – raportat de canalul TV local 13 – care a implicat 400.000 de israelieni care au primit prima doză, s-a constatat o scădere cu 33% a infecțiilor cu coronavirus la 14 zile după administrarea injecției. Date care demonstrează pentru prima dată eficiența vaccinurilor asupra ratei infecției în țară deja după prima injecție. Un procent care ar trebui apoi să crească considerabil în zilele următoare celei de-a doua injecții.

 Citește și Joe Biden a primit a doua doză de vaccin Pfizer-BioNTech

Rezultate mai bune provin dintr-un al doilea studiu – efectuat de sistemul de sănătate Maccabi – care a constatat o scădere accentuată a infecțiilor în rândul celor care au primit prima doză începând cu a treisprezecea zi. Sondajul efectuat la peste 400.000 de persoane a dus la o scădere cu 60% a numărului de pozitivități începând cu a treisprezecea zi după administrarea primei doze.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.