Castanele, benefiicile importante ale fructelor de toamnă

Comparativ cu majoritatea fructelor, castanele conține mai puțină apă și mult mai mult amidon, deci are în sine numeroase și puternice substanțe nutritive pentru organismul nostru, începând cu fosfor, calciu, fier, potasiu, cupru sau mangan . Mai mult, este foarte bogat în vitamine și fibre de vitamina E, C, K și B : din acest motiv, consumul de castane înseamnă nu numai umplerea cu energie, dar ajută și la dezvoltarea florei bacteriene intestinale.

Nu mai vorbim de nivelul ridicat de acid folic conținut în castane, care sunt, de asemenea, recomandate în timpul sarcinii sau în faza de alăptare pentru a combate anemia și a da nutrienții potriviți femeii însărcinate și copilului.

Scrie o teză invizibilă, studentă de 19 ani, premiată cu cea mai mare notă

Castanele, fiind o sursă excelentă de carbohidrați, contracarează stresul psiho-fizic și contribuie la îmbunătățirea memoriei care câștigă mai multă elasticitate și eficacitate; în sfârșit sunt bune pentru inimă, deoarece mențin colesterolul la îndemână și nu au gluten , așa că chiar și celiacii le pot mânca.

Singurul dezavantaj dintr-o lungă listă de aspecte pozitive este dat de aportul caloric : cu siguranță nu sunt cele mai ușoare mâncăruri pe care le găsim în bucătărie, dar din când în când – poate însoțite de un pahar bun de vin roșu – îți vor oferi puțin de fericire și spre iad cu linia cel puțin pentru acel moment de relaxare!

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.