Casa Albă: ”Din cauza OMS, SUA a ieșit din eforturile globale de vaccinare”

Guvernul Trump nu se va alătura efortului global de a dezvolta, produce și distribui vaccinul Covid-19 , datorită implicării OMS și de la care SUA a decis să renunțe, acuzând organizația de ascunderea informațiilor Chinei asupra epidemiei. “SUA vor continua să-și angajeze partenerii pentru a învinge virusul fără a fi legați de agențiile corupte ale OMS și China  ” , spune Casa Albă .

Președintele american este convins că statele au destui candidați la vaccin într-o fază clinică avansată pentru a putea merge singur în cursa care reprezintă, de asemenea, o provocare în viziunea sa despre America .

Covid, UE semnează primul contract pentru 300 de milioane de doze de vaccin

Între timp, peste 170 de țări participă la Facilitatea Covid-19 Vaccines Global Access (Covax) , un proiect care își propune să accelereze dezvoltarea vaccinului și să asigure dozele pentru toate țările, distribuindu-le către segmentele cele mai expuse riscului populației. Planul  condus de OMS , Coalition for Epidemic Preparedness Innovations și Alianța Gavi (o fundație legată de Bill Gates ), este susținut de unii aliați tradiționali ai SUA, inclusiv Japonia, Germania și Comisia Europeană.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.