Carnea de insecte produsă în laborator: conform cercetării, va fi mâncarea viitorului

 

În viitorul apropiat, carnea de insecte cultivată în laborator, ar putea fi o alternativă pe mesele noastre. Alternativă la carnea de vită “produsă” la scară largă și responsabilă pentru un impact tot mai puțin ecologic. Și dacă hrănirea pe bază de insecte este o realitate seculară în tradiția orientală și recent introdusă și în alimentația occidentală, reproducerea insectelor modificate genetic în laborator, pe lângă faptul că are o durabilitate mai mare a mediului, are un aport de proteine ​​asemănător cu carne tradițională.

Printre susținătorii acestei teze se numără cercetătorii de la Universitatea Tufts din America, care, într-un studiu publicat pe “Frontiere în Sistemele Alimentare Durabile”, au prezentat posibilitatea unei producții accelerate genetic la scară largă capabilă să rezolve problemele viitoare, cum ar fi spune un articol din focus.it.

Siria fără suflet: un copil în vârstă de 4 ani ”a murit de inimă rea” când a aflat că tatăl lui a fost ucis

Dar, ca în orice schimbare, care promite să fie revoluționară, există argumente pro și contra.

Să începem cu avantajele. Producția de laborator pe scară largă ar fi simplificată prin studiile anterioare de realizare a pesticidelor, prin reducerea costurilor de drojdie de soia sau de alte drojdii de cultură celulară pentru creșterea insectelor. Creștere mai rapidă decât mamiferele și mai puțin costisitoare (dar nu acum). În plus, celulele insectelor par mai receptive decât optogenetica, o tehnică de inginerie genetică care modifică consistența carne a insectelor.

Pe lângă argumentul pur tehnic, totuși, rămâne o problemă cu gustul cărnii.

Oamenii de știință sunt precauți în acest moment, deoarece experimentele din laborator abia au început. Iar gustul ar fi cel mai mic dintre probleme. Probabil mai asemănătoare cu crabul sau creveții, și în orice caz, chiar și pe aceasta  cale s-ar putea interveni.

În ceea ce privește dezavantajele. În primul rând, o problemă culturală și etică, deoarece nu toată lumea ar fi dispusă să mănânce insecte produse în laborator și, în orice caz, nu carne.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.