Carne contaminată cu Listeria, 150 de cazuri și un mort: Spania lansează o alertă internațională

Peste 150 de cazuri de infecție Listeria au fost constatate în Spania, inclusiv un deces, dar există alte 500 de cazuri suspectate. O adevărată epidemie care a declanșat alarma maximă. Ministrul spaniol al Sănătății a activat sistemele de alarmă și comunicare cu autoritățile europene și a informat Organizația Mondială a Sănătății.

Un bărbat a fost arestat în Madrid pentru că a filmat sub fuste 555 de femei
Originea epidemiei a fost identificată de autoritățile locale în contaminarea cu listeria a unor loturi de carne tocată produse de o companie din Sevilla, Magrudis SL, și introduse pe piață sub marca La Mechá. Singura victimă în acest moment este o femeie de 90 de ani cu probleme de sănătate anterioare, dar peste 150 de cazuri au fost constatate în țara iberică suficient pentru a declanșa alerta maximă la nivel internațional. După ce au fost retrase loturile afectate , Ministerul Sănătății din Madrid a activat sistemele de alarmă și comunicare cu autoritățile europene și a informat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) „în cazurile în care se pot identifica cazuri de listerioză și în alte țări “.

Pigui Cosmin, primarul din Gorj care a numit românii din Diaspora ”gunoaie, slugi occidentale, paraziți”, se apără: ”E cont fals!”

Ministrul spaniol al Sănătății, María Luisa Carcedo, a anunțat că, chiar dacă este o măsură pur de precauție pentru a preveni infectarea turiștilor după consumarea produselor contaminate în Spania, atât Comisia Europeană, cât și Organizația Mondială a Sănătății au fost a luat cunoștință de situație. În acest moment, de fapt, nu a fost raportat niciun caz de listerioză în străinătate, dar în țară, situația de urgență pare a fi foarte extinsă.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.