Captură importantă a Interpolului din Santo Domingo: 8 fugari italieni, 7 bărbați și o femeie au fost prinși și expatriați

După luni de investigații și activități efectuate de Interpolul din Italia și Interpolul din  Santo Domingo, opt fugari, șapte bărbați și o femeie, cu mai multe povești criminale în spatele lor, au aterizat azi dimineață la aeroportul din Fiumicino. Acuzațiile variază de la asociația criminală de tip mafiot,  escrocherii împotriva bătrânilor, trafic internațional de droguri faliment fraudulos, cu pedepse cuprinse între aproximativ patru și peste 13 ani de închisoare, scrie agenția de presă Adnkronos.

Cei opt fugari se îndreaptă deja către diferitele instituții penitenciare unde își vor executa pedepsele:

Oliviero Zilio, în vârstă de 67 de ani din Padova, un cunoscut antreprenor, condamnat la peste 4 ani de închisoare pentru faliment fraudulos și infracțiuni financiare. Fost vicepreședinte al Padova Calcio, potrivit actelor oficiale, el ar fi redirecționat 2. 400. 000 de euro de la companiile sale imobiliare pentru a construi un centru turistic în Italia și  o stațiune turistică situată la aproximativ 60 km de Santo Domingo.

Povestea adevărată a lui George Stinney Jr, executat la 14 ani din cauză că era negru

Teresa Amante, 57 de ani de origine siciliană, condamnată în șapte sentințe în diferite locuri din Italia (Genova, Roma, Palermo, Rapallo, Albenga) pentru infracțiuni de fraudă agravată , extorcare și furt pentru un total de peste 13 ani de închisoare. Expertă în furturi de bijuterii și mai ales în înșelarea victimelor vârstnice, femei care au mai mult de 80 de ani, în unele cazuri cu deficiențe fizice sau cognitive, pe care le-a jefuit de toate economiile strânse o viață întreagă.

Salvatore Vittorio, în vârstă de 55 de ani din Napoli, responsabil pentru infracțiuni grave precum asociație criminală de tip mafiot și spălarea de bani

Luca Finocchiaro, 43 de ani din Latina, considerat a fi șeful unei organizații criminale dedicate importului în Italia de cantități mari de cocaină, datorită rețelei de relații cu personalul aflat în serviciu pe aeroportul din Santo Domingo și curieri italieni.

Luigi Capretto, în vârstă de 50 de ani din Napoli, arestat în baza unui mandat de arestare național și condamnat de procurorul din Arezzo la peste 8 ani de închisoare, tot pentru infracțiuni legate de traficul de droguri.

India, un bărbat și-a ucis soția folosindu-se de o cobră

Salvatore Galluccio, în vârstă de 52 de ani, căutat la nivel național fiind condamnat la peste 6 ani de închisoare pentru infracțiuni de falsificare, primire de bunuri furate și trafic de droguri.

Sergio Cerioni, 64 de ani  căutat  la nivel național și condamnat la aproximativ 4 ani de închisoare pentru asociere de trafic de droguri cu o măsură emisă de Curtea de Apel din Ancona. El a fost urmărit în Santo Domingo, unde era căsătorit cu o femeie dominicană și conducea un restaurant.

Alessandro Levi, 63 de ani din Brescia, condamnat la 6 ani ani de închisoare de Curtea din Brescia pentru infracțiunea de faliment fraudulos.  Levi locuia de ceva timp în Republica Dominicană, unde s-a integrat perfect. Deținea un jeep și o motocicletă și, pe baza informațiilor dobândite, urma să deschidă un magazin de băuturi alcoolice.

Operațiunea denumită Open World, care trebuia să se închidă în luna martie, dar suspendată din cauza pandemiei, este rezultatul a luni de activități desfășurate atât în ​​Italia cât și în străinătate de către Serviciul Internațional de Cooperare a Poliției (Scip).

Sursa: Adnkronos

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, și VK

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.