Căpitanul Tom Moore a murit de covid la 100 de ani: strânsese 32 de milioane de euro împotriva covidului

Căpitanul Tom Moore, veteranul armatei britanice și erou al pandemiei în vârstă de 100 de ani în plină pandemie a strâns 32 de milioane de euro , făcând o sută de ture în jurul casei pentru a-i ajuta pe toți cei care luptă împotriva coronavirusului. Moore, „căpitanul Tom” pentru toți britanicii, s-a predat covidului care l-a lovit în ultimele săptămâni, obligându-l la spitalizare. Veteranul centenar al celui de-al doilea război mondial a murit de covid într-un spital din Bedford unde a fost internat din duminica trecută din cauza agravării simptomelor bolii.

Pentru acel gest, el devenise un simbol al unei națiuni în această luptă împotriva coronavirusului, atât de mult încât chiar și regina Elisabeta îi recunoscuse angajamentul și, la propunerea lui Boris Johnson, îi acordase titlul de Sir. Veteranul armatei, originar din Keighley, în West Yorkshire, s-a pus în joc în timpul primului blocaj la nivel național, când făcuse 100 de ture din grădina sa din Marston Moretaine, Bedfordshire chiar înainte de împlinirea a 100 de ani.

Citește și Tom Moore, veteranul de război care a strâns 32 milioane de euro împotriva Covid-19 , împlinește 100 de ani

Scopul lui a fost de a strânge fonduri pentru spitale și personalul medical din prima linie și inițiativa a avut succes. Angajamentul său de a merge mult timp în pofida vârstei sale pentru a încuraja donațiile de la concetățeni a fost răsplătit dincolo de așteptări, atât de mult încât strângerea de fonduri a ajuns la peste 32 de milioane de euro.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Linkedin, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.